Liquid Smoke Røyksyre fra Try Me er en flytende røykaroma som definerer det amerikanske sydstatskjøkkenet. I begynnelsen på 60-tallet eksperimenterte James Wright på Old Try Me Spice House i Knoxville med et utvalg av sauser basert på lagret Cayennepepper. Der i blant en som han kalte Tiger Saus og som inneholdt 28 forskjellige krydder og smakstilsetninger.
I 1979 kjøpte Fred Hafer oppskriften og dannet Gourmet Food Company Inc. Han forkortet varemerket til Try Me og begynte sin vellykkede lansering av Tiger Saus i USA. Senere har det kommet til flere varianter med sauser og smakstilsetninger, bl.a Liquid Smoke som er en konsentrert flytende røykekstrakt som gir en flott grill-/røyksmak på alle typer råvarer.
Liquid Smoke Røyksyre er en utmerket smakstilsetning også til grønnsaker, skalldyr, fisk og ikke minst seilaks.
Dosering: Anbefalt ca. 3g liquid smoke per kg råvare, eventuelt etter smak. Kjøtt- og fiskeprodukter kan også behandles ved dypping i 8-10 sek. eller spraying i ca. 2 min. Til seilaks bruker du vannbad bestående av 1 liter vann, 2-3 ss liquid smoke og eventuelt 2 gram seilaksfarge, les mer.