Torskerogn til hjemmelaget kaviar gir et delikat og smakfullt pålegg. Start med å rense rognen for skinn og blodårer, tilsett saltet og la rognen stå i kjøleskapet til over natten, før du blander inn sukker.
Tilsett sukker og plasser rognblandingen i røykeriet 1 til 1,5 time. Har du ikke røykeri kan du tilsette ½ ts røyksyre. Til slutt rører du inn olje til ønsket konsistens og plasserer kaviaren kaldt.
Spesielt torskerogn kan gi en veldig blek kaviar, ønsker du en mer delikat farge kan rognen tilsettes seilaksfarge.
I dette tilfellet ble det brukt ca. 1 kg torskerogn:
- 1 kg torskerogn.
- 2 ss sukker.
- 2 ss finsalt.
- ½ ts røyksyre (hvis du ikke har utstyr til kaldrøyking).
- 1,5 dl nøytral olje, gjerne Soya.
Se også våre fantastiske Smokepins som kan benyttes til enkel kaldrøyking av hjemmelaget kaviar i f.eks. kulegrillen.