Hjemmelagede fiskekaker av hyse er en smaksopplevelse i seg selv, og det er lite som kan måle seg med en nystekt fiskekake av hyse. Men ikke glem at også sei og torsk gir nydelige kaker fra samme oppskrift, og bruk gjerne disse forskjellige fiskesortene sammen.
Fremgangsmåte:
Rens fisken for skinn og bein, del den opp i passende biter, og kjør denne i kverna til kjøkkenmaskinen. Del opp løken i passende biter og tilsett denne, sammen med potetmel, hvetemel, bakepulver, salt, muskat, pepper og egg i fiskefarsen.
Kjør blandingen i hurtigmikseren og spe ut med melk til du har en passe konsistens på fiskefarsen. Stek en prøvekake og juster eventuelt smaken med ønsket krydder.
Oppskrift:
- 1 kg fisk av hyse, sei eller torsk.
- 1 egg.
- 1 ts muskat.
- 1/2 ts pepper.
- 1,5 ss potetmel.
- 1 ss hvetemel.
- 0,6 ts bakepulver.
- 1 ss salt.
- Melk, til passe konsistent.