Hjemmelagede fiskekaker av hyse er en smaksopplevelse i seg selv, og det er lite som kan måle seg med en nystekt fiskekake av hyse. Men ikke glem at også sei og torsk gir nydelige kaker fra samme oppskrift, og bruk gjerne disse forskje...
Flytende røyksmak på flaske
12
apr
Flytende røyksmak på flaske får du i mange varianter, røyksyre, røykolje eller treeddik, og alle har de en ting til felles, lage kunstig røyksmak på grønnsaker, skalldyr, kjøtt- og fiskeprodukter. De fleste variantene pensles, dryppes ...
Liquid Smoke Røyksyre fra Try Me
20
mar
Liquid Smoke Røyksyre fra Try Me er en flytende røykaroma som definerer det amerikanske sydstatskjøkkenet. I begynnelsen på 60-tallet eksperimenterte James Wright på Old Try Me Spice House i Knoxville med et utvalg av sauser basert på ...
Tørrsalting av laks til røyking
10
mar
Tørrsalting av laks til røyking gir en fast og fin konsistens på det ferdige produkt hvis du benytter 30-40% sukker i forhold til salt, et vanlig brukt blandingsforhold til røkelaks.
Til forskjell fra saltlake, løser vi ikke opp bl...
Hjemmerøkt laks etter dansk oppskrift
08
mar
Hjemmerøkt laks etter dansk oppskrift, nærmere bestemt fra produsenten av 90-tallets populære røykepinner, Henriksens Røgeringe. I dag er det arvtakeren Smokepins som står for røykutviklingen.
Til denne oppskriften ble det brukt no...
Torskerogn til hjemmelaget kaviar
08
mar
Torskerogn til hjemmelaget kaviar gir et delikat og smakfullt pålegg. Start med å rense rognen for skinn og blodårer, tilsett saltet og la rognen stå i kjøleskapet til over natten, før du blander inn sukker.
Tilsett sukker og plass...
Hjemmelaget seilaks smaker best
04
mar
Seilaks, også kalt fattigmannslaks eller skomakerlaks, har blitt et meget populært pålegg. Fra gammelt av ble seien saltet, farget og røkt, og erstattet således røkelaksen. Hjemmelaget seilaks smaker best og er veldig enkelt å lage se...